tricky's posts
A series of colorful umbrellas covering a public plaza was awarded 1st prize for the Mexican Pavilion at Shanghai 2010, currently under construction. By SLOT Architects. *tricky

A series of colorful umbrellas covering a public plaza was awarded 1st prize for the Mexican Pavilion at Shanghai 2010, currently under construction. By SLOT Architects.

#26689
Istanbul based architects Superpool designed the Open Library. The spatial configuration turns the interior into a public space for social interaction, away from the old individual library approach. *tricky

Istanbul based architects Superpool designed the Open Library. The spatial configuration turns the interior into a public space for social interaction, away from the old individual library approach.

#26579
This temporary pavilion in the center of Zagreb was designed by the local ofice njiric+ arhitekti, and it was opened during the 44 Architecture Salon. The leaning  bars give the structure a dynamic look as you look it from different angles. *tricky

This temporary pavilion in the center of Zagreb was designed by the local ofice njiric+ arhitekti, and it was opened during the 44 Architecture Salon. The leaning bars give the structure a dynamic look as you look it from different angles.

#26561
Amazing details at the recently renovated Julliard School at the Lincoln Center in New York, designed by Diller Scofidio. The stairs are awesome! *tricky

Amazing details at the recently renovated Julliard School at the Lincoln Center in New York, designed by Diller Scofidio. The stairs are awesome!

#26525
Best chapel design ever. The John Paul II chapel in Rijeka was designed by croatian architects Randic & Turato. A pixelated brick skin encloses a huge interior space filled with natural light. *tricky

Best chapel design ever. The John Paul II chapel in Rijeka was designed by croatian architects Randic & Turato. A pixelated brick skin encloses a huge interior space filled with natural light.

#26394
Spanish architect Jordi Badia converted an old wool factory into a beautiful art museum. I really like how the old walls were treated, and blend with the new concrete structure. *tricky

Spanish architect Jordi Badia converted an old wool factory into a beautiful art museum. I really like how the old walls were treated, and blend with the new concrete structure.

#26238
A series of folded planes gave birth to the Huanacu industrial warehouse. Love the interior hanging black box for the offices, almost like a command center inside a space station. *tricky

A series of folded planes gave birth to the Huanacu industrial warehouse. Love the interior hanging black box for the offices, almost like a command center inside a space station.

#26208
The linear arrangement of this house in Sebastopol, CA, is the perfect way to be always looking over the beautiful woods around it. Designed by California based Turnbull Griffin Haesloop Architects. *tricky

The linear arrangement of this house in Sebastopol, CA, is the perfect way to be always looking over the beautiful woods around it. Designed by California based Turnbull Griffin Haesloop Architects.

#26202
An old buildings gets a new life with fluid interiors designed by JFAK. The building houses the new Graduate Aerospace Laboratories at the California Institute of Technology, and the futuristic interiors fit with the hi tech research going inside. *tricky

An old buildings gets a new life with fluid interiors designed by JFAK. The building houses the new Graduate Aerospace Laboratories at the California Institute of Technology, and the futuristic interiors fit with the hi tech research going inside.

#26083
The new Wyly Theater in Dallas. This building proposes 2 innovations:  dynamic lightweight aluminum facade, and the stage arrangements apart from traditional configurations, bringing flexibility to performances. *tricky

The new Wyly Theater in Dallas. This building proposes 2 innovations: dynamic lightweight aluminum facade, and the stage arrangements apart from traditional configurations, bringing flexibility to performances.

#25541
ADVERTISEMENT
NORD just won the competition for a new healthcare center in Copenhagen. The design uses concepts of a typical house to turn the building into something more appealing for its end users. *tricky

NORD just won the competition for a new healthcare center in Copenhagen. The design uses concepts of a typical house to turn the building into something more appealing for its end users.

#25533
The Toast Restaurant in San Francisco, located inside a shopping center, brings a fresh interior design thanks to the random perforation on the wall panels. Designed by Natoma Architects. *tricky

The Toast Restaurant in San Francisco, located inside a shopping center, brings a fresh interior design thanks to the random perforation on the wall panels. Designed by Natoma Architects.

#25476
Located in the north of Spain,  the Q House is a series of black volumes overlooking the landscape in a suburban context.  By  asensio_mah + J.M.Aguirre Aldaz. *tricky

Located in the north of Spain, the Q House is a series of black volumes overlooking the landscape in a suburban context. By asensio_mah + J.M.Aguirre Aldaz.

#25471
Spanish architects Enproyecto recently completed the monument for director Pedro Almodovar: A red concrete structure which presents a  framed view of the landscape. *tricky

Spanish architects Enproyecto recently completed the monument for director Pedro Almodovar: A red concrete structure which presents a framed view of the landscape.

#25310
Dutch architects Rocha Tombal designed this astonishing house in the middle of a suburban context. A mix between traditional concepts and distorted windows give this house a sculptural look. *tricky

Dutch architects Rocha Tombal designed this astonishing house in the middle of a suburban context. A mix between traditional concepts and distorted windows give this house a sculptural look.

#25303
TANK designed the new Proville Mediatheque in France. A faceted wooden volume that blends with the traditional surrounding buildings. *tricky

TANK designed the new Proville Mediatheque in France. A faceted wooden volume that blends with the traditional surrounding buildings.

#25046
The Bamboo Lantern, an installation by Atelier FCJZ at the Gwamgju Design Biennale in Korea. On the outside it looks like heavy mass, but when it opens in half it reveals something completely different. *tricky

The Bamboo Lantern, an installation by Atelier FCJZ at the Gwamgju Design Biennale in Korea. On the outside it looks like heavy mass, but when it opens in half it reveals something completely different.

#24882
A urban intervention in Bratislava by Vallo Sadovsky architects. BA_Lik is a  pavilion for urban activities. Closed during winter, open in summer, it is a platform for different activities at a historical square in the city. *tricky

A urban intervention in Bratislava by Vallo Sadovsky architects. BA_Lik is a pavilion for urban activities. Closed during winter, open in summer, it is a platform for different activities at a historical square in the city.

#24770
The Y House extends its three volumes over a small hill in Obidos, Portugal. The tree "arms" of the house are fully opened to the landscape, generating permeable spaces. *tricky

The Y House extends its three volumes over a small hill in Obidos, Portugal. The tree "arms" of the house are fully opened to the landscape, generating permeable spaces.

#24722
This faceted box is actually a communal center, located in Albertslund, Denmark. It includes the regular: kitchen, auditorium, multipurpose area.. but also a skateboarding ramp and a climbing wall. All in the same box. By Dorte Mandrup Arkitekter. *tricky

This faceted box is actually a communal center, located in Albertslund, Denmark. It includes the regular: kitchen, auditorium, multipurpose area.. but also a skateboarding ramp and a climbing wall. All in the same box. By Dorte Mandrup Arkitekter.

#24713
A green living facade for an edible restaurant designed by Sander Architects in LA. *tricky

A green living facade for an edible restaurant designed by Sander Architects in LA.

#24712
A small rural hotel buried in Felgueiras, Portugal.  The rooms have a good space and views. I like the  red pigmented  concrete finish. *tricky

A small rural hotel buried in Felgueiras, Portugal. The rooms have a good space and views. I like the red pigmented concrete finish.

#24677
Sinato's design for Patrick Cox's shop in Tokyo. A series of pedestals lit by independent fixtures center the focus on the products, while the rest of the shop is kept almost in the dark. *tricky

Sinato's design for Patrick Cox's shop in Tokyo. A series of pedestals lit by independent fixtures center the focus on the products, while the rest of the shop is kept almost in the dark.

#24641
OMA's proposal for Rotterdam's City Hall extension: A pixelated sustainable building. *tricky

OMA's proposal for Rotterdam's City Hall extension: A pixelated sustainable building.

#24640
ADVERTISEMENT
Almost invisible to the street, the sunken flagship store for Havaianas in Sao Paulo has an impressive interior space, filled with green and light, and havaianas of course. By Isay Weinfeld. *tricky

Almost invisible to the street, the sunken flagship store for Havaianas in Sao Paulo has an impressive interior space, filled with green and light, and havaianas of course. By Isay Weinfeld.

#24604
I like the faceted volume of the new Galician Architects building in Vigo. Also, the contrast between the metal skin and the glasses give the building character amidst the urban fabric. *tricky

I like the faceted volume of the new Galician Architects building in Vigo. Also, the contrast between the metal skin and the glasses give the building character amidst the urban fabric.

#24579
A polyhedron in the middle of a tropical garden in Colombia serves a small retreat to work, read and rest  in the middle of the nature. *tricky

A polyhedron in the middle of a tropical garden in Colombia serves a small retreat to work, read and rest in the middle of the nature.

#24568
FZA designed their own office in the middle of the brazilian foster. The open concrete cube provides the necessary shelter for working, but always connected with the exterior. *tricky

FZA designed their own office in the middle of the brazilian foster. The open concrete cube provides the necessary shelter for working, but always connected with the exterior.

#24558
A big concrete roof covers a glass filled space, for the Michael Hill Clubhouse. The building becomes a stone on the amazing landscape, with great views thanks to all the glass. Check the photos with snow during winter. *tricky

A big concrete roof covers a glass filled space, for the Michael Hill Clubhouse. The building becomes a stone on the amazing landscape, with great views thanks to all the glass. Check the photos with snow during winter.

#24550
BIG's winning proposal for the new National Library in Kazakhstan features an innovative design that mixes a lineal circulation to store the books, twisted as an infinite loop. *tricky

BIG's winning proposal for the new National Library in Kazakhstan features an innovative design that mixes a lineal circulation to store the books, twisted as an infinite loop.

#24403
Colorful interior courtyards with perforated volumes  give character to the San Sebastian high school in Chile, designed by Tidy Arquitectos. *tricky

Colorful interior courtyards with perforated volumes give character to the San Sebastian high school in Chile, designed by Tidy Arquitectos.

#24399
Zaha Hadid´s pavilion for the Burnham Centennial recently opened at the Millennium Park in Chicago, featuring video installations about the future of the city. *tricky

Zaha Hadid´s pavilion for the Burnham Centennial recently opened at the Millennium Park in Chicago, featuring video installations about the future of the city.

#24374
The variable section of the Ventolera Winery adds a more naturally object on top of an almost untouched landscape. Designed by chilean architect Francisco Izquierdo. Great shots by Cristobal Palma. *tricky

The variable section of the Ventolera Winery adds a more naturally object on top of an almost untouched landscape. Designed by chilean architect Francisco Izquierdo. Great shots by Cristobal Palma.

#24358
Ong & Ong renovated an art deco house in Singapore, creating a stunning new interior, complete with a pool. *tricky

Ong & Ong renovated an art deco house in Singapore, creating a stunning new interior, complete with a pool.

#24351
An interesting round stage for the Austria Pavilion at the Zaragoza World Expo, by Solid Architecture. Note how the mirrors extend the performances. *tricky

An interesting round stage for the Austria Pavilion at the Zaragoza World Expo, by Solid Architecture. Note how the mirrors extend the performances.

#24349
RRA Architects finished another section of the National Tourist Route in Norway. The selection of the materials create a slight contrast with the landscape. Amazing views! *tricky

RRA Architects finished another section of the National Tourist Route in Norway. The selection of the materials create a slight contrast with the landscape. Amazing views!

#24311
The Xeros residence in Phoenix, Arizona, is a experimental housing typology for dry environments. The materials used age during time, blending the structure with the landscape. Designed by BLANK Studio. *tricky

The Xeros residence in Phoenix, Arizona, is a experimental housing typology for dry environments. The materials used age during time, blending the structure with the landscape. Designed by BLANK Studio.

#24291
The Waterpod is moving around NY, between the East River and the Hudson, showcasing artworks, performances and such. *tricky

The Waterpod is moving around NY, between the East River and the Hudson, showcasing artworks, performances and such.

#24272
A colorful installation at the gardens of the Cornell Campus in Ithaca, done by Pezo con Ellrichshausen and a group of students, creating  a grid of red sacks filled with straw. *tricky

A colorful installation at the gardens of the Cornell Campus in Ithaca, done by Pezo con Ellrichshausen and a group of students, creating a grid of red sacks filled with straw.

#24270
Bricault design renovated an existing house in Venice, using a living wall system to control the temperature. *tricky

Bricault design renovated an existing house in Venice, using a living wall system to control the temperature.

#24196
Nature Factory installation by Suposse Design, a series of pipes branch across the Diesel Denim Gallery in all directions. *tricky

Nature Factory installation by Suposse Design, a series of pipes branch across the Diesel Denim Gallery in all directions.

#24190
The iconic post modernism housing complex Cube Houses in Rotterdam has been converted into an affordable hostel. *tricky

The iconic post modernism housing complex Cube Houses in Rotterdam has been converted into an affordable hostel.

#24157
Villa Room by Paul de Ruiter is another piece of fine dutch architecture. Clean lines, sober materials and good integration with the outside. *tricky

Villa Room by Paul de Ruiter is another piece of fine dutch architecture. Clean lines, sober materials and good integration with the outside.

#24151
A red tubular structure by famous spanish architect Santiago Calatrava will help over 5,000 people from Calgary, Canada to commute  in and out of the city by either foot or bike. *tricky

A red tubular structure by famous spanish architect Santiago Calatrava will help over 5,000 people from Calgary, Canada to commute in and out of the city by either foot or bike.

#24112
An existing array of conduit electrical tubes inspired Stanley Saitowitz on the interior design for Conduit, a stylish restaurant in San Francisco. The lines generated with the tubes help enclose the space without requiring walls. *tricky

An existing array of conduit electrical tubes inspired Stanley Saitowitz on the interior design for Conduit, a stylish restaurant in San Francisco. The lines generated with the tubes help enclose the space without requiring walls.

#24107
SPF Architect´s proposal for the soon-to-be-juried National Music Center competition in Calgary. The excavations on the massive building result in warm, open spaces for the visitors to enjoy. *tricky

SPF Architect´s proposal for the soon-to-be-juried National Music Center competition in Calgary. The excavations on the massive building result in warm, open spaces for the visitors to enjoy.

#24019
Loading more posts...
Federated Media Publishing - Home - Copyright NOTCOT INC 2006-2014 - Privacy Policy